programma week van de dementie

van 19 tm 23 sept is de week van de dementie. Het volledige programma vindt u hier

Programma week van de dementie    19 ™ 23 september

Maandag 19 september

Start puzzel- fietstocht. Deze is de hele week door iedereen die dit wil, te fietsen. Er is een verkorte route voor mensen die mee willen doen op de duofiets. Deze is deze week gratis te lenen. Meer info op onze site of via 0682457149

De route is terug te vinden op www.dementiebarneveld.nl of op https://wvtourdeforce.nl/

Ook is de route op te halen bij de Bibliotheek Barneveld, bij Nieuw Avondrust in Voorthuizen, bij de bibliotheek in de Essenburgt in Kootwijkerbroek en bij Welzijn Barneveld. Ook de antwoorden mogen daar ingeleverd worden. 

Onder de deelnemers worden een aantal leuke prijsjes verdeeld, dus lever uw oplossing weer in.

Lange route
Korte route

Dinsdag 20 september

Workshop “Vergeet-me-liedjes”  is het Schaffelaar theater. 

In samenwerking met Stichting Nieuwe Helden maakte Kim Erkens meer dan 50 muzikale videoportretten van mensen met dementie. In overleg met  familie zong ze een liedje met een bijzondere waarde voor diegene. Bijzondere ontmoetingen die je hier kunt zien.

De workshops zijn om 15:30 en 19:30

Aanmelden kan via 

15.30 uur | https://apps.ticketmatic.com/widgets/schaffelaartheater/flow/verkooplink?event=975864778427&l=nl#!/addtickets

19.30 uur | https://apps.ticketmatic.com/widgets/schaffelaartheater/flow/verkooplink?event=402876437719&l=nl#!/addtickets

Woensdag 21 september- WereldAlzheimerdag

Zandkunstenaar Heleen van Wieringa heeft speciaal voor de ‘week van dementie’ een film gemaakt. De verschillende oude liedjes worden ondersteund met muziek en uitgebeeld met zandkunst. De film is in de verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen te zien. Voor andere belangstellende is de film gratis en doorlopend van 9.30 tot 13.30 te zien in de Bibliotheek Barneveld.

Donderdag 22 september

Samen op pad. Vanuit verschillende locaties wordt er gewandeld. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te wandelen. 

In Barneveld dorp:

start 10:30 bij het Schaffelaar erf, vanuit NeboPlus, Ruimzicht en Norschoten. Op de locaties is iemand die u opvangt. Dan gaan we samen op pad.

In Voorthuizen:

Verzamelen vanaf 14:30 bij Nieuw Avondrust

In Garderen

start 10:00 vanaf Kruimelstaete 

De wandeling zal op verschillende plekken aangemoedigd worden door de BelleDame! 

20:00 (aanmelden via de Bibliotheek Barneveld)

Lezing van Ruud Dirkse in de bibliotheek 

Ruud schreef meerdere boeken over dementie. Hij leert mensen anders te kijken naar mensen met dementie. Hij richt zich niet op de beperkingen maar kijkt juist naar wat mensen nog wel kunnen. In deze inspirerende lezing neemt hij u mee in zijn ervaringen. Aanmelden is verplicht en een ticket (€4,50 inclusief koffie of thee) is verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Barneveld. 

Link kaartverkoop: https://barneveld-kootwijkerbroek-voorthuizen.op-shop.nl/508/week-van-de-dementie/22-09-2022